Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Panorama Italia și Franța în continuare sub ape

Italia și Franța în continuare sub ape

26 Noiembrie 2019 - 

Natura dezlănțuită continuă să provoace mari probleme Franței și Italiei, țări, unde cinci persoane au murit, zeci de zone sunt sub ape, iar mii de cetățeni au de suferit ca urmare a inundaţiilor şi alunecările de teren provocate de precipitațiile torenţiale care au căzut săptămâna trecută.

Regiunea Coastei de Azur a fost lovită de o furtună pe care autoritățile o consideră „istorică", deoarece în unele zone a plouat în 48 de ore cât în două luni, potrivit autorităților de la Paris.
Valuri impresionante au ajuns la țărm, iar râurile s-au revărsat producând inundații de mare amploare. Nu a fost mai bine nici la Nisa, aici fiind pornite sirenele de alarmare a populație, după ce a fost declarat cod roșu de inundații.
Situația nu este mai bună nici în Italia, unde un pod de pe o autostradă din nord-estul țării s-a prăbuşit în urma ploilor care au declanșat alunecări de teren. De asemenea, multe regiuni, de la nord la sud, sunt din nou sub apă din cauza ploilor care au produs numeroase pagube. Deja grav afectată, Veneția s-a confruntat cu o nouă serie de inundații. Iar în Alpi, sunt mii de oameni izolați din cauza riscului de avalanșă.

Lasă un comentariu