Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Panorama Mii de persoane au fost evacuate si peste 31 au decedat in urma inundatiilor severe provocate de ploile torentiale din Madagascar

Mii de persoane au fost evacuate si peste 31 au decedat in urma inundatiilor severe provocate de ploile torentiale din Madagascar

27 Ianuarie 2020 - 

Cel putin 15 oameni sunt in continuare dati disparuti.

Madagascar se afla in mijlocul sezonului ploios, iar zona de nord-vest a tarii se confrunta, in momentul de fata, cu ploi torentiale care dureaza deja de o saptamana. Inundatiile continua sa se intensifice in districtele Mitsinjo si Maevatanana. Bucati de drum au fost luate de ape, iar multe din zonele afectate au fost izolate. Un baraj din apropierea orasului Tanambe s-a rupt.
Peste 107.000 de persoane au fost evacuate din locuintele lor, iar Prim-Ministrul tarii, Christian NTSAY, a descris situatia drept "un dezastru national".
Sezonul ploios dureaza, de obicei, din octombrie pana in aprilie in Madagascar. Cu toate acestea, schimbarile climatice au condus la cresterea riscului si a intensitatii inundatiilor, deoarece exista mai multa apa in atmosfera, ceea ce determina modificari ale precipitatiilor.

Lasă un comentariu