Evenimentul zilei

Joi07192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Curiozitati Tu știi care este pericolul din cutiile de conserve?

Tu știi care este pericolul din cutiile de conserve?

15 Aprilie 2018 - 


Nanoparticulele din ambalajele alimentare, în special cele de conserve, pot fi foarte periculoase. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că ne împiedică să asimilăm substanţele nutritive din mâncare.
Particulele foarte mici de oxid de zinc sunt prezente în mai toate ambalajele de alimente, pentru că au proprietăţi antimicrobiene. Erau considerate inofensive până acum, dar un studiu recent din Statele Unite crede că ne-ar putea crea probleme serioase.
Experţii au vrut să afle câte nanoparticule de oxid de zinc se transferă din ambalaj în alimente şi cum ne afectează. Au folosit spectrometria de masă şi au examinat mai multe conserve: de ton, de porumb, de sparanghel şi de pui. În unele cazuri, s-a dovedit că aceste mâncăruri conţin chiar şi de o sută de ori doza zilnică recomandată de zinc.
Specialiştii au construit apoi un model de intestin subţire. Testele au arătat că nanoparticulele distrug proeminenţele de pe suprafaţa celulelor intestinale şi schimbă modul în care se absorb substanţele nutritive şi felul în care se formează proteinele. În plus, pot permite unor compuşi să treacă prin sânge, deşi nu ar trebui.

Lasă un comentariu