Evenimentul zilei

Joi01232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Curiozitati Cercetătorii au descoperit că delfinii, la fel ca oamenii, creează prietenii care durează o viaţă

Cercetătorii au descoperit că delfinii, la fel ca oamenii, creează prietenii care durează o viaţă

28 Februarie 2019 - 

Cercetătorii au monitorizat o populaţie de delfini „cu nas de sticlă” pe două perioade de circa 100 de zile fiecare pentru a vedea cum comportamentul lor s-a schimbat. Aceștia au descoperit că delfinii masculi petrec mult timp cu camarazii de acelaşi sex, semănând cu prieteniile pe viaţă la oameni.

Deşi socializează ocazional cu delfinii femelă fără să încerce să se înmulţească, acest comportament este mult mai puţin răspândit, relatează Daily Mail, citat de Descoperă. Experţii de la Institutul Oceanografic al Universităţii Florida Atlantic au urmărit din avioane şi bărci mamiferele acvatice din Laguna Râului Indian din Florida. Un total de nouă delfini care trăiesc pe coasta Floridei, lângă Orlando, au fost urmăriţi în 2007 şi din nou în 2010, iar datele analizelor au fost publicate recent.

S-a descoperit că deflinii masculi adulţi înoată împreună, mai ales atunci când caută hrană. „Delfinii masculi au format alianţe masculi-masculi care durează ani de zile”, a precizat Wendy Noke Durden, coautorul studiului.

Alături de această descoperire, savanţii au observat că cetaceele nu sunt foarte călătoare şi, deşi sunt sociabile, îşi petrec mult timp singure, mai ales când sunt tinere. Se deplasează pe o rază de circa 28 de kilometri, iar unii se deplasează chiar şi pe o rază de doar 13 kilometri.

Lasă un comentariu