Evenimentul zilei

Dum10202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Curiozitati Europenii cu cea mai mare speranţă de viaţă. CINE se clasează pe ultimele locuri

Europenii cu cea mai mare speranţă de viaţă. CINE se clasează pe ultimele locuri

10 Iunie 2019 - 

Suedezii şi spaniolii, în această ordine, sunt europenii care se bucură de cei mai mulţi ani de viaţă sănătoasă, în timp ce austriecii şi danezii se clasează pe ultimele locuri, potrivit unui raport al Fundaţiei spaniole Cajas de Ahorro (Funcas). 

Potrivit celui mai recent raport „Focus on Spanish Society”, publicat luni, Spania va deveni în 2040 ţara cu cea mai mare speranţă de viaţă din lume, depăşind pentru prima dată Japonia. Deja în 2017, potrivit Funcas, Spania ocupa primul loc în cazul femeilor, scrie efe, citat de Agerpres

Bazat pe datele Eurostat - biroul european de statistică - raportul relevă că bărbaţii suedezi trăiesc în medie 73,2 de ani de viaţă sănătoasă, faţă de 71,9 în cazul femeilor, în timp ce Spania se clasează pe locul al doilea, cu 69,9 ani pentru femei şi 69 de ani pentru bărbaţi.

În Spania, 64% dintre bărbaţi şi 53% dintre femei se bucură de o sănătate bună după vârsta de 65 de ani.

Deşi au economii dezvoltate şi un venit mare pe cap de locuitor, Austria şi Danemarca ocupă ultimele locuri în acest clasament, cu mai puţin de 60 de ani de viaţă sănătoasă.

Lasă un comentariu