Evenimentul zilei

Joi11142019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social România VIDEO// O româncă este printre laureații din acest an ai premiilor Ig Nobel

VIDEO// O româncă este printre laureații din acest an ai premiilor Ig Nobel

15 Septembrie 2018 - 

Gabriela-Alina Sauciuc, cercetătoare la o renumită universitate din Suedia, este printre laureații din acest an ai premiilor Ig Nobel, care celebrează cele mai trăsnite cercetări ştiinţifice.

Media

Ea a descoperit că cimpanzeii de la zoo imită vizitatorii la fel de des pe cât vizitatorii imită cimpanzeii, relatează Digi 24. Premiul pentru medicină a fost acordat unei cercetări despre impactul unei călătorii cu un montaigne rousse asupra eliminării unei pietre la rinichi.

Gala Ig Nobel a fost organizată într-un amfiteatru al Universităţii Harvard. Pentru început, publicul a aruncat avioane de hârtie asupra unei ţinte umane de pe scenă.

Apoi toţi laureaţii au urcat pe scenă ca să-şi primească premiile pe rând.

„Premiul pentru antropologie. Câştigătorii sunt din Suedia, România, Danemarca, Olanda, Germania, Marea Britanie, Indonezia şi Italia”, au anunțat organizatorii.

„Motivul pentru care ne aflăm aici este un studiu despre interacţiunile spontane dintre cimpanzei şi oameni, la o grădină zoo din Suedia. Scopul nostru era să vedem dacă cele două specii de primate îşi imită reciproc maimuţărelile. Aşa a fost. Cel mai important, am observat că maimuţăreala a dus la prelungirea interacţiunilor interspecii”, a declarat laureata din România, Gabriela Sauciuc.

Premiul Ig Nobel pentru medicină a ajuns la doi americani, care au folosit călătoriile cu un montagne russe ca mijloc de accelerare a eliminării unei pietre la rinichi. Trofeul pentru economie a fost luat de o echipă internaţională care a investigat cât de eficient este ca angajaţii să folosească păpuşi voodoo ca să se răzbune pe şefii abuzivi. 

Premiile Ig Nobel sunt creaţia editorului şi fondatorului revistei „Analele Cercetărilor Improbabile” şi sunt menite să scoată în evidenţă studii care încurajează oamenii să gândească în moduri neobişnuite.

În fiecare an, zece premii Ig Nobel sunt acordate cercetătorilor sau personalităţilor care au obţinut rezultate trăsnite în diverse domenii - de la fizică, la economie, anatomie, medicină sau chiar pace. De multe ori aceste descoperiri sunt inutile, incredibile, sau bizare şi stârnesc râsul. Laureaţii primesc o diplomă scrisă de mână şi un cec de 10 trilioane de dolari zimbabweeni (1 dolar american echivalează cu 35.000.000.000.000.000 de dolari locali) emis în vremea când această ţară era afectată de hiperinflaţie.

Premiile Ig Nobel sunt decernate în fiecare an cu o lună înainte de acordarea adevăratelor Premii Nobel. 

Lasă un comentariu