Evenimentul zilei

Joi07182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social România Elveția își deschide porțile pentru români de la 1 iunie

Elveția își deschide porțile pentru români de la 1 iunie

16 Mai 2019 - 

Este vorba de dreptul de liberă circulaţie care a fost acordat de o țară pentru români şi bulgari de la 1 iunie.

Ministerul Afacerilor Externe a salutat decizia Elveţiei de a modificara Ordonanța privind libera circulație a persoanelor, astfel încăt cetăţenii români şi bulgari să nu mai fie sub clauza de salvgardare care limita libera circulația.

„Ministerul Afacerilor Externe salută decizia de astăzi, 15 mai 2019, a Consiliului Federal al Confederației Elvețiene, care acordă libera circulație în Elveția cetățenilor români  începând cu data de 1 iunie 2019.

Executivul de la Berna a aprobat modificarea Ordonanței privind libera circulație a persoanelor, precizând că la data de 31 mai 2019 încetează aplicarea clauzei de salvgardare care limita libera circulație pentru cetățenii români și bulgari.

Decizia respectă prevederile Acordului privind libera circulație a persoanelor încheiat între Elveția și UE și asigură cetățenilor din România și Bulgaria libertate deplină de circulație în Elveția, în aceleași condiții ca ale cetățenilor celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Astfel, pentru a putea rămâne în Confederație, cetățenii români vor trebui să găsească un loc de muncă sau să aibă suficiente mijloace de trai dacă sunt inactivi pe piața muncii”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Lasă un comentariu