Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// CUM era Gary OLDMAN să rataze Oscarul din 2018. CE a făcut actorul

10 Martie 2018 - 

Gary Oldman, care a câştigat duminică primul premiu Oscar din carieră la categoria ''cel mai bun actor'' cu rolul legendarului premier britanic Winston Churchill din filmul "Darkest Hour", a fost la un pas să refuze acest rol pentru că fusese ''interpretat atât de bine înainte'' şi se temea că nu se va ridica la nivelul aşteptărilor, conform BBC.

Media

Pentru Oldman, personajul premierului care a condus Marea Britanie în războiul cu Germania nazistă era intimidant. În acelaşi timp, Oldman a mărturisit că a acceptat până la urmă rolul pentru că a fost atras de ideea de a-l prezenta pe Churchill dintr-o perspectivă diferită, "plină de energie" şi "amuzantă".

Winston Churchill nu era doar premierul morocănos, obsedat de simţul datoriei şi de a-l înfrunta pe Hitler. "Ne gândim la el ca la un bătrân... care s-a născut prost dispus", spune Oldman despre imaginea cu care Churchill a intrat în cărţile de istorie, dar pe care el nu a vrut să pună accentul în interpretarea sa.

Cu ocazia unui interviu acordat BBC vineri, pe când era doar favorit la Oscarul pentru cel mai bun rol masculin, la cea de-a doua nominalizare din carieră după cea pentru rolul din "Tinker Tailor Soldier Spy" (2011), Oldman a declarat că "a fost o onoare şi un privilegiu" să interpreteze rolul lui Churchill, în pofida lungilor ore petrecute la machiaj în fiecare zi şi a faptului că a trebuit să se radă pe cap în fiecare dimineaţă, relatează Agerpres.

Până la urmă, faptul că a acceptat acest rol i-a adus lui Oldman un Oscar. El declara, însă, încă dinainte de gală, că personajul premierului i s-a părut "un bun prieten" şi că i-a plăcut să intre în pielea lui.

Gary Oldman a intrat în galeria marilor actori britanici care l-au interpretat de Churchill, printre care se numără Robert Hardy, Albert Finney şi Brian Cox.

"Nu am acceptat imediat. Pentru că (acest rol) a fost interpretat atât de bine înainte... mă întrebam ce aş putea aduce nou", a mărturisit el. Până la urmă, Oldman a luat decizia carierei şi a acceptat rolul. "Povestea m-a determinat să accept şi, în plus, a fost faptul că în film se pune sub lupă un moment definitoriu pentru istoria noastră şi, implicit, pentru mandatul lui de premier", conform lui Oldman.

El a mai explicat că a încercat să şi-l imagineze pe Churchill în copilărie, pentru a intra mai uşor în personaj.

 

Gary Oldman a câştigat duminică premiul Oscar pentru cel mai bun actor, categorie la care au mai fost nominalizaţi Timothee Chalamet, Daniel Day-Lewis, Daniel Kaluuya şi Denzel Washington.

Lasă un comentariu