Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// Angajații care se răzbună pe o păpuşă voodoo cu chipul şefului au o stare mai pozitivă de spirit

13 Martie 2018 - 

Există o soluţie destul de ciudată prin care şefii pot îmbunătăţi starea de spririt a angajaţilor, dacă chiar îşi doresc să ofere echipei un flux de energie puternică.

Media

Se pare că deţinerea unei păpuşi voodoo a şefului la birou este o modalitate prin care poate fi îmbunătăţită starea de spirit a angajaţilor. Psihologul Lindie Hanyu Liang, din cadrul Universităţii din Wilfried Laurier (Canada), a descoperit că această modalitate funcţionează sub forma unor „represalii simbolice” împotriva şefilor, relatează descoperă.ro. 

„Deşi pare ciudat, da am găsit un act simbolic, simplu şi inofensiv prin care oamenii pot să simtă că şi-au recăpătat simţul dreptăţii”, a declarat Liang. Pentru a testa ipoteza, Liang şi echipa sa au recrutat aproximativ 400 de participanţi pentru a verifica dacă actul de represaliu simbolic poate ajuta la recăpătarea dreptăţii emoţionale. După povestirea întâmplărilor de la muncă, aceştia au fost rugaţi să-şi verse frustările pe o păpuşă voodoo care îl reprezenta pe supervizorul lor. La îndemână au avut diferite ustensile pentu a se răzbuna cum doresc. 

După sesiunile cu păpuşa voodoo, participanţii au declarat că senzaţia de nedreptate s-a redus în comparaţie cu participanţii care nu s-au eliberat în acelaşi mod. „Probabil că nu este neapărat vorba despre o păpuşă voodoo, şi aruncatul cu săgeţi într-o imagine cu şeful tău te poate ajuta”, a declarat Liang. 

Lasă un comentariu