Evenimentul zilei

Dum01192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// Rocile marţiene din lacurile străvechi ar putea deţine dovezi ale existenţei vieţii extraterestre

05 Iunie 2018 - 

Oamenii de știință susțin că rocile marţiene descoperite în apropierea unor lacuri străvechi de pe Planeta Roşie ar putea conţine dovezi vitale ale faptului că în trecut pe această planetă a existat viaţă.

Media

Desigur, rocile nu vor dezvălui omenirii existenţa extratereştrilor, ci ar putea dezvălui faptul că într-o anumită perioadă pe planeta Marte a existat viaţă microbiană. Conform Tech Times, citat de descoperă.ro, cele mai clare dovezi ale existenţei în trecut a vieţii microbiene ar putea fi reflectate prin descoperirea rocilor bogate în fier şi siliciu ce s-ar fi format în străvechile lacuri ale planetei. 

Studiul, ce a fost publicat în jurnalul Geophysical Research, sugerează că rocile sedimentare realizate din noroi şi argilă sunt cele care ar putea conţine fosile ale microbilor de pe Marte. Conform specialiştilor, rocile s-ar fi format în urmă cu 3-4 miliarde de ani în urmă într-o perioadă cunoscută ca epoca Noachian. Se crede că, în această perioadă, pe Marte exista apă la suparfaţă, iar temperaturile erau ridicate, fapt ce ar fi favorizat apariţia vieţii. 

Studiul conţine şi un ghid de teren pentru viitoarele misiuni pe Marte prin intermediul cărora astronauţii ar putea găsi fosilele. În următoarea misiune a NASA către Marte, specialiştii doresc să caute dovezi ale existenţei vieţii de pe Marte, iar ESA plănuieşte o misiune asemănătoare. Cercetătorii sugerează că rocile de pe Marte cu o astfel de vechime s-ar putea afla într-o stare mult mai bună decât cele de pe Pământ. Deoarece pe Marte nu există plăci tectonice, pe Pământ mişcarea lor poate duce la distrugerea fosilelor. 

 

Lasă un comentariu