Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

China țara cu o istorie de 5000 de ani

13 Iunie 2018 - 

Capitala Republicii Populare Chineze, Beijing este locul unde vei simți foarte bine amprenta trecutului, cât și atmosfera modernă, fiind un loc în continuă dezvoltare, înțesată de zgârie nori futuriști și de temple taoiste. Aici se află cel mai mare muzeu de palate imperiale din toată lumea. Orașul Interzis face parte din UNESCO, iar vreme de 500 de ani, accesul oamenilor de rând era interzis prin porunca Împăraților dinastiilor Qing și Ming.

În inima metropolei se întinde cea mai mare piață din lume. Tiananmen  este locul unde au loc cele mai importante ceremonii naționale, pe o suprafață de până la 440.000 mp. La mică distanță, domnește Templul Cerului, un grup de clădiri taoiste unde împărații aduceau mulțumire zeilor pentru recoltele bogate, împrejmuite de grădini de chiparoși și plante exotice.
Oraș cu o vechime de 3000 de ani, X’Ian este cunocut în lume grație celei mai noi descoperiri: complexul de statui în mărime naturală Soldații de Teracotă ai Împăratului Qin Sin Huang, realizat cu scopul de a-l apăra și servi pe conducătorul chinez chiar și după moartea sa.
Considerat cel mai bogat oraș al Chinei, Shanghai este o metropolă vibrantă, cu turnuri ce se învârt după soare … Orașul îți rezervă două experiențe unice: posibilitatea de a călca pe urmele împăraților și totodată să simți măcar un strop din avântul tehnologic și economic al Chinei. Aici se află Templul de Jad a lui Buddha ce adăpostește Statuia Celui Treaz adusă din Myanmar (vechea Burma), măsurând 2 metri înălțime. La fel de important este și Templul Zeilor, un complex de altare taoiste vechi de 600 de ani. O plimbare relaxantă în Grădina Yuyuan vine să completeze cu succes o vacanță activă în acest oraș.
Una dintre regiunile cu statul special ale Chinei alături de Macao, Hong Kong este o destinație scumpă pe care ai ocazia să o descoperi alături de Europa Travel. Metropola în plină expansiune te surprinde cu peisajele citadine, dar și cu atmosfera tipică a unui vechi oraș pescăresc. Ritmul de viață alert, clima blândă (datorită poziției excelente pe coasta Mării Chinei de Sud) și posibilitățile numeroase de petrecere a timpului liber, clasează Hog Kong în topul destinațiilor de văzut măcar o dată în viață.

Lasă un comentariu