Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Paranoia dictatorului: Motivul pentru care Kim Jong-un a refuzat să semneze cu stiloul americanilor

13 Iunie 2018 - 

La întâlnirea cu președintele Donald Trump, Kim Jong-un a refuzat să folosească stiloul american pus la dispoziția sa pentru a semna acordul istoric de denuclearizare a Coreii de Nord.

Un membru al echipei de securitate nord-coreene a fost văzut purtând mănuși albe și ștergând stiloul, cu câteva momente înainte ca cei doi lideri să semneze. Apoi, în ultimul moment, sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a scos din buzunar un stilou pe care i l-a dat fratelui ei, relatează The Telegraph.

Tânăra de aproximativ 30 de ani pare să fie cel mai de încredere om al lui Kim Jong-un, cel puțin în ultimele luni, ea fiind și prima membră a dinastiei care a călătorit în Coreea de Sud, în februarie, în timpul Jocurilor Olimpice.

Kim Jong-un are o binecunoscută obsesie de a nu lăsa în urmă informații personale și biologice atunci când călătorește în străinătate. Conform sursei citate, și-ar fi adus propriul WC la hotelul din Singapore unde a avut loc summit-ul, pentru a nu lăsa în urmă materiale care pot fi folosite de serviciile secrete pentru a afla informații despre sănătatea sa, scrie stirileprotv.ro.

Este un lucru știut, dictatorii celebri sunt obsesivi și paranoici, chit că comportamentul lor ține și de teoria conspirației. de exemplu, martorii oculari povesteau că Nicolae Ceaușescu se spăla pe mâini cu spirt întotdeauna după întâlnirile din teritoriu și după ce dădea mâna cu cineva, indiferent că erau copii, activiști de partid sau muncitori. Teama de a nu i se transmite microbi era uluitoare…

 

 

 

Lasă un comentariu