Evenimentul zilei

Mie05222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

O scrisoare semnată cu aproape 500 de ani în urmă de Martin Luther scoasă la licitaţie în Statele Unite

11 Iulie 2018 - 

Misiva de o singura pagină, scrisă pe ambele părţi, este estimată să se vândă pentru cel puţin 300.000 de dolari în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitaţii RR Auction, cu sediul la Boston, care se va încheia miercuri.

Luther, ale cărui 95 de teze din 1517 au declanşat Reforma Protestantă, a simpatizat iniţial cu evreii din cauza modului în care erau trataţi aceştia de către Biserica Catolică, a povestit Eric Metaxas, autorul cărţii din 2017 "Martin Luther".
Pe de altă parte, nu există nici o îndoială că Luther a avut puternice sentimente negative la adresa evreilor mai târziu în viaţă atunci când era "irascibil şi bolnav", explică autorul, avertizând împotriva comparării antisemitismului de secol XVI cu cel de secol XXI.
"Mai târziu în viaţă, după ce a reformulat doctrinar credinţa creştină aşa cum credea că ar trebui prezentată, Luther a fost deprimat şi descurajat de faptul ca mulţi evrei din acea epocă nu au acceptat de fapt acest dar gratuit de har prin Iisus", a explicat Metaxas.
Scrisoarea este vândută de un colecţionar de documente din Germania, după ce a fost descoperită în 1914 în colecţia privată a unui baron german.

Lasă un comentariu