Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Organizaţia de poliţie Europol prezintă echipa de fotbal a celor mai căutaţi fugari

12 Iulie 2018 - 

În timp ce echipele naţionale de fotbal ale Franţei şi Croaţiei se pregătesc să se confrunte, duminică, pentru a intra în posesia Cupei mondiale, agenţia europeană de poliţie Europol a înfiinţat o echipă diferită, din care fac parte reprezentanţi ai "ligii" celor mai căutaţi infractori de pe continent, relatează joi AFP.

Organizaţia de poliţie cu sediul la Haga a lansat un joc online în care publicul este invitat să descopere numele celor 25 de membri ai "echipei", prezentaţi pe o pagină web special creată sub formă de cărţi care trebuie întoarse pentru a afla identitatea "jucătorului". Între cei 25 se numără şi unul din România.
Fugarii sunt "îmbrăcaţi" pe cărţi cu tricouri albastru cu galben - culorile Europol - inscripţionate cu un cap de lup, sigla reţelei ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), formată din ofiţeri de poliţie de pe întregul continent însărcinaţi cu găsirea infractorilor care se sustrag justiţiei.
La început, pe cărţi - dispuse pe un fundal verde imitând un teren de fotbal - este vizibilă doar menţiunea "Wanted" şi numele ţării care îl caută pe respectivul "jucător". Începând de joi dimineaţa la ora 06:00 GMT, autorităţile naţionale de poliţie şi Europol distribuie pe reţelele sociale codurile necesare pentru a întoarce cărţile şi a descoperi chipul şi numele celor căutaţi.
"Prezentăm această listă într-un mod ludic, dar scopul este foarte serios: capturarea celor mai căutaţi infractori ai Europei", a indicat pentru France Presse purtătoarea de cuvânt a Europol Tine Hollevoet.
Nu este prima dată când Europol foloseşte o abordare originală pentru a sensibiliza publicul în problema infractorilor fugari. În preajma Crăciunului a fost lansat un calendar special care a dus la trei arestări, iar alţi trei au putut fi capturaţi vara trecută graţie unor "cărţi poştale".

Lasă un comentariu