Evenimentul zilei

Lun05272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Evacuări şi stare de urgenţă în Florida şi Georgia din cauza Uraganul Michael

10 Octombrie 2018 - 

Uraganul Michael, care s-a intensificat ajungând la categoria a patra (din cinci), se apropie de statul american Florida, jumătate de milion de locuitori din regiunile de coastă fiind îndemnaţi să se refugieze în zonele mai înalte înainte de impactul furtunii care, potrivit prognozelor, este însoţită de rafale devastatoare şi va provoca valuri de până la patru metri, relatează miercuri Reuters.

Michael ar urma să ajungă în cursul zilei de miercuri în nord-vestul statului american Florida declanşând valuri cu potenţial devastator, cu înălţimi de până la patru metri, a prognozat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite.
În cursul său spre nord prin Golful Mexic, Michael a provocat întreruperi majore în producţia de petrol şi gaze.
Potrivit celui mai recent buletin emis de NHC, furtuna se află la circa 275 de kilometri sud-vest de Apalachicola (Florida), iar viteza vântului atinge 210 kilometri la oră.
Uraganul a ajuns la categoria a patra de la nivelul trei pe scara cu cinci trepte Saffir-Simpson. Potrivit serviciului de meteorologie, rafalele de vânt ce însoţesc uraganul Michael ar putea lua pe sus acoperişuri şi chiar dărâma pereţi şi case bine construite.
Meteorologii au prognozat că furtuna ar putea, de asemenea, să determine apariţia unor tornade în unele regiuni din Florida şi Georgia.
Jeff Byard, reprezentat al Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) din SUA, a declarat că 500.000 de persoane au primit ordin de evacuare în Florida, stat în care atât rezidenţii cât şi turiştii părăsesc zonele joase din apropierea ţărmului şi se refugiază în regiunile mai înalte.
Circa 2.500 de militari din Garda naţională au fost desfăşuraţi pentru a ajuta la operaţiunile de evacuare şi pregătire înainte de sosirea uraganului, iar alţi peste 4.000 sunt pregătiţi să intervină în caz de necesitate.

Lasă un comentariu