Evenimentul zilei

Lun05272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Cutremurului devastator urmat de tsunami a ajuns la 2.037 de morţi în Indonezia

10 Octombrie 2018 - 

Cu o zi înainte de data stabilită pentru încetarea eforturilor de căutare a supravieţuitorilor în urma cutremurului şi valului tsunami care au devastat la sfârşitul lunii trecute insula indoneziană Sulawesi, echipele de salvatori au continuat miercuri operaţiunile de recuperare a cadavrelor, relatează DPA.

Bilanţul în urma seismului produs la 28 septembrie urmat de tsunami a crescut la 2.037, a indicat purtătorul de cuvânt al autorităţilor locale, Adiman Raja.
Potrivit datelor oficiale, 671 de persoane sunt în continuare date dispărute după ce locuinţele lor au fost înghiţite de pământ în urma cutremurului cu magnitudinea 7,4, însă Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor (BNPB) a anunţat că numărul celor dispăruţi ar putea fi de circa 5.000, pe baza informaţiilor primite de la autorităţile locale.
Circa două mii de locuinţe au fost înghiţite de pământ în urma seismului, a precizat BNPB citând informaţii primite de la autorităţile locale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al BNPB, Sutopo Nugroho, valoarea pagubelor estimate în urma dezastrului s-ar ridica la echivalentul a 657 milioane de dolari.
Magazinele, şcolile şi instituţiile guvernamentale din regiunile afectate de cutremur au început să-şi reia activitatea, iar supravieţuitorii încearcă să se reîntoarcă la activităţile obişnuite.
Indonezia este situată în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cunoscută pentru cutremurele şi erupţiile vulcanice frecvente.

Lasă un comentariu