Evenimentul zilei

Ma05262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// Unul dintre cele mai cunoscute cântece de Crăciun, interzis de anumite radiouri americane

06 Decembrie 2018 - 

Unul dintre cântecele clasice difuzate în Statele Unite în perioada sărbătorilor de iarnă, „Baby, It's Cold Outside”, nu mai face parte din programul multor posturi radiofonice, ai căror reprezentanţi îl consideră prea controversat după apariţia mişcării #MeToo, scrie AFP, citată de Agerpres

Media

Versurile acestui cântec, interpretat în duet începând din 1944 de numeroşi artişti de marcă, precum Ella Fitzgerald, Dean Martin, Dolly Parton, Ray Charles şi Lady Gaga, sunt considerate de anumite radiouri americane ofensatoare, întrucât ar putea fi asociate cu hărţuirea femeilor.

Un post radiofonic din Ohio a fost primul care a luat decizia de a nu mai difuza acest titlu în urmă în urmă cu câteva zile, după ce a primit mai multe plângeri din partea ascultătorilor. Mai multe alte posturi, inclusiv din Canada, i-au urmat exemplul.

Controversa este mai veche, însă s-a inflamat şi mai mult după apariţia mişcării #MeToo. În versurile acestui cântec celebru, un bărbat încearcă să convingă o femeie să petreacă o noapte în compania lui.

Femeia îi răspunde la un moment dat: „Ce se află în acest pahar?”. Or, multe dintre femeile care au acuzat bărbaţi celebri de comiterea unor agresiuni sexuale afirmă că anumite substanţe au fost plasate în paharele lor, fără ca ele să fie la curent cu acest lucru, pentru a le face să devină mai docile.

Într-un alt vers, bărbatul o îndeamnă pe femeie „să nu reziste” - în versul „Baby, don't hold out”. Aceste schimburi verbale ar putea, potrivit unora, să fie asociate cu violul şi reprezintă o odă adusă agresiunilor sexuale.

Frank Loesser, un textier de pe Broadway, este autorul acestei piese care a câştigat în 1950 premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, fiind inclus pe coloana sonoră a filmului „Neptune's Daughter”. Cântecul premiat era interpretat de Esther Williams şi Ricardo Montalban.

 

Lasă un comentariu