Evenimentul zilei

Ma10222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Mai multe incendii de vegetaţie scăpate de sub control în estul Australiei au distrus zeci de clădiri şi de locuinţe

09 Octombrie 2019 - 

Peste 65 de incendii sunt active în nordul statului Noul Wales de Sud şi în sudul statului Queensland, iar temperaturile ridicate, umiditatea scăzută şi vântul care suflă cu viteze mari creează condiţii periculoase, conform reprezentanţilor departamentelor statale de pompieri.

''Din fericire, nu au fost consemnate pierderi de vieţi omeneşti, lucru pentru care suntem întotdeauna recunoscători, însă astăzi sunt în continuare ameninţări foarte serioase'', a indicat miercuri premierul australian Scott Morrison.
Pompierii au reuşit să controleze un incendiu ''foarte periculos'' din Rappville, localitate cu o populaţie de 250 de persoane, situată în nordul statului Noul Wales de Sud. Locuitorii au fost avertizaţi în prealabil şi şi-au părăsit casele. Aproape 30 de proprietăţi au fost mistuite de flăcări, potrivit Serviciului Rural de Pompieri din Noul Wales de Sud.
Un incendiu de vegetaţie din Drake, localitate aflată în apropiere, este în desfăşurare de câteva săptămâni. Acestuia i s-a alăturat un alt incendiu scăpat de sub control, izbucnit în Busbys Flat. Cele două incendii combinate au mistuit până în prezent peste 90.000 de hectare.
În Queensland, peste o sută de persoane au fost nevoite să îşi petreacă noaptea într-un centru de evacuare din Lockyer Valley, în sud-estul acestui stat australian, din cauza unui incendiu care a distrus cel puţin o locuinţă şi a fost în cele din urmă stins.

Lasă un comentariu