Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Hoții din India au ajuns să fure ceapă deoarece aceasta a ajuns la cel mai ridicat preț din ultimii 72 de ani

02 Decembrie 2019 - 

Un camion care transport ceapă în valoare de 30.000 de dolari a fost golit de hoţi, arată Agerpres, acesta fiind doar ultima infracțiune de acest gen din ultimul timp. Ceapa este un subiect sensibil în India, unde a dus la căderi de guverne și revolte de stradă.

Din cauza ploilor care au afectat culturile de vară, preţul unui kilogram de ceapă a crescut până la 100 de rupi (1,40 dolari) de la 20 de rupi luna trecută. The Free Press Journal arată că este cel mai ridicat preț din ultimii 72 de ani. În aceste condiţii Guvernul de la New Delhi a decis să interzică exporturile de ceapă şi să comande importuri.
Un camion încărcat cu 40 de tone de ceapă, cu o valoare de 2,2 milioane rupi (30.000 de dolari), care a plecat din statul Maharashtra şi trebuia să ajungă în statul Uttar Pradesh până la data de 22 noiembrie a fost găsit golit la o distanţă de câteva sute de kilometri în statul Madhya Pradesh din centrul Indiei.
Pe fondul deficitului de ceapă de pe piaţă, mai multe astfel de furturi au fost raportate în ultime săptămână.
Prețul cepei a dus la căderi de guverne
Miercuri, cinci saci de 50 de kilograme de ceapă au fost furaţi dintre-un magazin de legume din statul Gujarat, iar un incident similar a fost raportat în statul Bengalul Occidental. Un proprietar al unui magazin de legume care a fost victima hoţilor a dezvăluit că infractorii au preferat să fure sacii cu ceapă în timp ce casa de marcat a scăpat neatinsă.
Preţul la ceapă este un subiect sensibil din punct de vedere politic în India, unde în trecut creşterea preţurilor a provocat căderea unor guverne locale şi proteste de amploare.

Lasă un comentariu