Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Cum va arăta Pământul peste 250 de milioane de ani

17 Ianuarie 2017 - 

Planeta noastra va arata complet diferit peste 250 de milioane de ani.

Cercetatorii de la Universitatea Yale si Agentia Japoneza pentru Stiinta si Tehnologia Pamantului au facut o simulare, ca sa afle cum va arata planeta in viitorul indepartat. Placile tectonice se vor deplasa foarte mult, iar peste 250 de milioane de ani planeta va arata foarte diferit, potrivit yoda.ro.

Continentele America de Nord si de Sud se vor uni, oceanul Arctic si Marea Caribelor vor disparea. De asemenea, Asia si Europa se vor contopi cu cele doua Americi si vor forma astfel un supercontinent, pe care oamenii de stiinta l-au numit Amasia.

In acest fel, planeta va avea un nou suprecontinent. Cu 300 de milioane de ani in urma, exista supercontinentul Pangeea. In urma cu aproximativ 100 de milioane de ani, acest continent a inceput sa se rupta in 7 parti, dand astfel nastere la continentele pe care le stim acum.

Pangeea este insa al treilea sau al patrulea supercontinent din istoria planetei noastre. Inaintea lui au existat Rodinia si Nuna, cel din urma formandu-se acum 1,8 miliarde de ani. Studiul a fost publicat in revista de specialitate Nature.

Lasă un comentariu