Evenimentul zilei

Lun10222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

O fostă polițistă din Olanda a străbătut aproape 2.000 de kilometri, pe jos, cu doi câini adoptați din România

09 Octombrie 2017 - 

O fostă polițistă din Olanda a străbătut aproape 2.000 de kilometri, din Olanda, ajungând în România, pe jos, cu doi câini adoptați din țara noastră, pentru a le cere autorităților să îmbunătățească situația câinilor fără stăpân, potrivit Agerpres.

 

"Monique Dubbeldam a plecat din Utrecht, Olanda, în data de 26 august 2017, într-un marș de aproximativ 2017 de km, în speranța că efortul ei va ameliora situația câinilor fără stăpân din România. Fostă polițistă, Monique a fost extrem de impresionată de soarta câinilor care trăiesc pe străzile din țara noastră și a vrut să facă ceva pentru a-i ajuta și pentru a sensibiliza autoritățile să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme. Scopul ei este acela de a strânge câteva zeci de mii de euro pe care să-i doneze asociațiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În opinia ei, o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor care trăiesc pe stradă, iar în câțiva ani acest fenomen ar dispărea", se arată în comunicat.

Monique este însoțită în călătorie de două dintre cățelușele ei, Indy și Faye, adoptate din România și împreună cu care a traversat pe jos șapte țări din Europa: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România.

"În țara noastră Monique se va întâlni cu cele mai implicate organizații din domeniul protecției animalelor de companie, care desfășoară programe de castrări și contribuie astfel la reducerea suferinței acestora. În Sibiu Monique este așteptată de reprezentanții Animal Life cu care va vizita șantierul noului adăpost al asociației și va discuta strategia asociației privind programele de castrări. Va vizita de asemenea și Asociația Prietenii Berzelor din Cristian în data de 12.10. Monique documentează călătoria sa pe pagina de Facebook Walk For Dogs 2017, iar călătoria sa va continua, via Brașov până la București unde este așteptată de alte ONG-uri din domeniu", potrivit comunicatului de presă.

 

Lasă un comentariu