Evenimentul zilei

Vi02232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// Vezi care e cuvântul anului în Australia

04 Decembrie 2017 - 

„Kwaussie”, o combinație între „Kiwi” și „Aussie”, cei doi termeni care îi desemnează popular pe neo-zeelandezi și pe australieni, este cuvântul anului în Australia.

Media

„Kwaussie” este o persoană cu dublă naționalitate australiană și neo-zeelandeză care trăiește în Australia, sau un australian cu strămoși neo-zeelandezi, relatează Agerpres.

„Kwaussie” a căpătat relevanță anul acesta după criza politică provocată de cazurile de dublă naționalitate care au forțat demisia mai multor responsabili, inclusiv a vicepremierului și lider al Partidului Național, Barnaby Joyce.

Joyce, un politician care se identifică cu Australia rurală, vorbește într-un limbaj pitoresc și poartă tradiționala pălărie Akubra, a fost nevoit să renunțe la funcția sa după ce s-a descoperit în august că și-a păstrat naționalitatea neo-zeelandeză.

Cuvântul „kwaussie” a fost utilizat prima dată în 2002, când un ziar neo-zeelandez l-a descris prin acest termen pe actorul Russell Crowe.

Cuvântul s-a impus altor candidate precum „makarrata”, din limba aborigenă care face referire la o ceremonie pentru restabilirea păcii după o dispută, sau „jumper punch”, care desemnează o acțiune în fotbalul australian ce disimulează o lovitură cu pumnul.

 

Lasă un comentariu