Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Video// CUM ar putea fi tratată dependența de jocuri de noroc

16 Ianuarie 2018 - 

Cercetătorii finlandezi au demarat un studiu, care are drept scop testarea eficacităţii unui spray nazal împotriva dependenţei de jocurile de noroc.

Media

Pulverizatorul conţine medicamentul naloxonă, utilizat pentru a opri efectul supradozelor de opioide. Naloxona acţionează asupra producerii neurotransmiţătorului dopamină, care are un rol major în dependenţă, scrie descopera.ro.

„Participarea la jocuri este asociată cu o mulţime de comportamente impulsive”, a declarat un expert în sănătate din Helsinki, care a adăugat: „Dorinţa de a juca este imediată, astfel încât căutăm un medicament care acţionează rapid. Studiul va cuprinde 130 de voluntari. Fiecare dintre ei va putea folosi spray-ul timp de trei luni. Jumătate dintre participanţi vor primi un spray cu placebo”. 

Potrivit expertului, studiul este unic. Oamenii de ştiinţă au folosit anterior o substanţă asemănătoare cu naloxona, conţinută în capsule, însă tratamentul nu a fost eficient, fiind necesară administrarea sa cu cel puţin o oră înainte pentru ca efectul medicamentului să se simtă. Rezultatele studiului vor fi cunoscute după un an şi jumătate.

Lasă un comentariu