Evenimentul zilei

Lun12102018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

CARE sunt țările unde angajații lucrează cel mai mult

29 Ianuarie 2018 - 

Organizaţia Pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din care fac parte 35 de ţări, a situat Mexicul pe primul loc în privinţa numărului de ore lucrate, la pol opus aflându-se Germania.

Astfel, în vreme ce mexicanii petrec 2.255 ore pe an la muncă, în jur de 43 ore pe săptămână, nemţii merg doar 1.363 ore/an, cu aproape 900 de ore mai puţin, relatează descopera.ro. 

La mijloc vine Grecia, cu cel mai lung program de lucru din Europa, având o medie de aproximativ 2.000 de ore. Pe locul trei se situează Coreea de Sud, unde o perioadă s-a impus un program mai lung de muncă pentru a stimula creşterea economică. 

O surpriză vine din partea Japoniei care, deşi cunoscută pentru populaţia foarte harnică, are o normă de aproape 1.700 de ore/ an, sub media OCDE. Din această cauză, s-au înregistrat cereri de impunere a orelor suplimentare de lucru.

Cu toate că Germania are cel mai scurt program de lucru, are, de asemenea, şi un nivel mare de productivitate, cu 27% mai ridicat decât cel al Marii Britanii. Olandezii, danezii şi francezii au la rândul lor un program „aerisit”, cu mai puţin de 1.500 de ore de lucru/an.

Diferenţele culturale şi factorii socio-economici sunt elementele care influenţează cerinţele angajatorilor, de unde diferenţa majoră de la o ţară la alta.

 

Lasă un comentariu