Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Un nou Einstein? Un copil de șase ani din Bulgaria ar putea fi cel mai mare geniu al matematicii

02 Martie 2018 - 

Un băieţel de şase ani din Bulgaria şi-a dus pasiunea pentru cifre la un nivel înalt. Puştiul a ieşit învingător la una dintre cele mai grele olimpiade de matematică din lume.

A concurat la competiţia dedicată copiilor de grădiniţă, unde a rezolvat fără bătăi de cap probleme din manualele elevilor de clasa a treia.

Martin este pasionat de cifre încă de foarte mic. La trei ani obişnuia să analizeze cu mare interes numerele de înmatriculare ale maşinilor. Si, înainte de a merge la grădiniţă, copilul a început să ia lecţii de matematică.

La patru ani, Martin participa la primul lui concurs de matematică, unde obţinea punctaj maxim. Au urmat competiţii la nivel naţional şi internaţional. Pasul cel mare a fost înscrierea la Olimpiada Internaţională de Matematică din Thailanda, unde fiecare copil trebuie să rezolve 300 de probleme.

Dintre cei 1500 de puşti înscrişi, Martin a obţinut cel mai mare punctaj. „Problemele mi s-au părut foarte uşoare”, spune el.

Părinţii lui sunt extrem de mândri. Milena Alexandrova, mama lui Martin, zice: „Le doresc tuturor mamelor să simtă ce am simţit eu. E incredibil să auzi numele copilului tău pe scena internaţională.”

Tsvetomir Matov, tatăl lui Martin, a remarcat în context: „Suntem convinşi că are un dar”.

Ei au grijă ca Martin să aibă timp de joacă. În plus, îl încurajează să-şi descopere şi alte pasiuni, scrie stirileprotv.ro.

 

 

Lasă un comentariu