Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// Explicaţia din spatele uneia dintre cele mai uimitoare iluzii optice

14 Aprilie 2018 - 

O nouă iluzie optică a captat atenţia utlizatorilor de pe Reddit. Aceasta îţi demonstrează cum poţi să îţi pierzi abilitatea de a percepe culorile. 

Media

Ideea din spatele iluziei este să priveşti cu atenţie punctul negru din centrul imaginii pentru 10-20 de secunde, apoi vei vedea cum, treptat culorile încep să se estompeze, pixel cu pixel.

Efectul Troxler a fost denumit după fizicianul şi filozoful elveţian Ignaz Paul Vital Troxler ce a trăit în secolul XIX, relatează descoperă.ro. În 1804, Troxler a descoperit că atunci când îţi concentrezi privirea pe un anumit punct celelalte elemente din jur încep să se estompeze sau să dispară. În cadrul acestui proces sacadelele joacă un rol important. Sacadelele sunt reprezentate de mişcarea rapidă a ochilor chiar şi în momentele în care privirea ne este fixată într-un anumit punct. 

Aceste mişcări rapide permit retinei să scaneze câmpul vizual la o rezoluţie înaltă. Însă în cazul în care retina se concentrează pe un singur punct din câmpul vizual, celulele sensibile la lumină din retină se vor adapta câmpului vizual neschimbat. 

Lasă un comentariu