Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Romania, un oraș fantomă din Statele Unite

16 Mai 2018 - 

Romania este un oraș fantomă din Statele Unite situat în statul Pennsylvania din nord-estul țării, în apropiere de Meyersdale din regiunea Somerset. Doar 20 de persoane mai locuiesc acum acolo, iar numele localității nu are nimic în comun cu țara noastră, scrie The Romania Journal.

Orășelul aproape părăsit a fost înființat în urmă cu 140 de ani, atunci când un industriaș nord-american, pe nume Philip Roman a deschis aici o exploatare minieră.
Romania a cunoscut și perioade mai înfloritoare, când avea în jur de 100 de locuitori, care munceau în mină, dar acum are aspectul unui oraș părăsit cu clădiri abandonate, imagini dezolante și locuitori dezamăgiți. Peisajul nu este deloc atrăgător, abundând în case părăsite și prăfuite, care încă mai găzduiesc obiectele casnice așa cum au fost atunci când proprietarii lor le-au abandonat.
În oraș nu mai există un post de pompieri, linia ferată a fost dezafectată deoarece niciun tren nu mai trece pe acolo, iar în capătul orașului se află un poligon de tragere.
Într-un interviu video realizat de AT1, localnicii povestesc că locuitorii orașelor învecinate, mai mari, au auzit mai repede de România, țara, decât de orășelul american Romania. ”Am vorbit odată cu cineva care m-a întrebat: Ești chiar din România? Cum ai ajuns în Meyersdale?”, povestește Sarah, o localnică.
Cei mai mulți au răspuns că nu știu de unde provine denumirea satului lor, dar au menționat că s-a format în jurul unei exploatări miniere de cărbune.

Lasă un comentariu