Evenimentul zilei

Lun01212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Cât durează și cât costă o croazieră în jurul lumii

23 Mai 2018 - 

245 de zile, 113 porturi, 59 de ţări şi şase continente. Acestea sunt cifrele care definesc cea mai lungă croazieră continuă din lume, plănuită de compania unui miliardar norvegian. Este, practic, o călătorie în jurul globului, la bordul unei nave ultramoderne. Plecarea va fi în august 2019 din Londra iar vaporul se va întoarce în mai 2020. Preţul unei asemenea aventuri este pe măsură: de la 92 de mii de dolari de persoană.

Nava care va pleca în cea mai lungă croazieră pe oceanele lumii are 227 de metri lungime, a fost construită în 2017 şi poate primi 930 de pasageri. Cei care se vor îmbarca pentru voiajul de 8 luni în jurul planetei se vor bucura de lux în stil scandinav.

„Aceasta este sufrageria. Este un spaţiu pentru trei niveluri cu multe zone confortabile şi retrase, care îţi dau impresia că eşti în sufrageria de acasă. Acesta este salonul exploratorilor, unul dintre cele mai frumoase baruri de pe mările lumii. Acest spaţiu pe două etaje este jumătate observator astronomic, jumătate bibliotecă. Etajul doi, ca o mansardă, este decorat cu obiecte marinăreşti şi o vastă colecţie de cărţi”.

Cel mai ieftin bilet costă 92 de mii de dolari de persoană. Adică 375 de dolari pe zi. Iar cea mai scumpă cameră costă 263 de mii de dolari de persoană şi a fost deja rezervată, deşi mai este mai bine de un an până la plecare.

„Camera este un spaţiu luxos şi bine utilat. Fiecare cameră de pe navă are o verandă iar designul scandinav simplu şi elegant creează un loc pentru o escapadă luxoasă”, potrivit JetSet TV.

În toate cele 113 porturi unde vaporul va opri sunt programe excursii şi activităţi pentru pasageri. Dar şi la bord, unde turiştii vor petrece cel mai mult timp, sunt multe zone de distracţie şi relaxare.

„Cea mai exotică zonă din spa este grota cu zăpadă, o cameră mică din sticlă unde bucăţi subţiri de gheaţă cad din tavan în fiecare dimineaţă. Afară, pe puntea de sport sunt multe de făcut, inclusiv bowling pe iarbă, tenis de masă şi minigolf. Nicio navă nu ar fi completă fără o piscină pe acoperiş. Una dintre cele mai impresionante caracteristici este acoperişul retractabil, care permite pasagerilor să înoate indiferent de vreme”, potrivit JetSet TV

Nava va pleca din Londra în august 2019 şi va opri în oraşe precum New York, Los Angeles, Rio de Janeiro, Sydney, Hong Kong, Bangkok, Mumbai şi Alexandria. Întoarcerea va fi tot la Londra, în mai 2020.

Lasă un comentariu