Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Cercetătorii au explicat cum sfida Michael Jackson gravitatea

24 Mai 2018 - 

Cercetătorii au descoperit cum sfida Michael Jackson gravitatea.

Astfel, un grup de cercetători admiratori ai regretatului "King of pop", Michael Jackson, a elaborat o explicaţie ştiinţifică a modului în care artistul era capabil să facă una din figurile sale celebre, să-şi încline trunchiul în faţă şi să rămână perfect oblic fără să-şi mişte picioarele, potrivit unui studiu publicat de Journal of Neurosurgery.
Cei mai mulți dansatori, care au un trunchi foarte puternic, reuşesc o înclinare de maximum 30 de grade, când realizează celebra acrobaţie a lui Jackson, în timp ce idolul pop reuşea să se încline 45 de grade cu uşurinţă, notează autorii studiului.
Trei neurochirurgi de la Institutul de Educaţie Medicală şi Cercetare din Chandigarh (India) s-au arătat dispuşi să examineze din punct de vedere ştiinţific înclinarea antigravitate introdusă de artist în videoclipul piesei ‘Smooth Criminal’.Nishant Yagnick şi colegii săi au determinat că mişcarea lui Jackson s-a datorat mai multor factori, precum talentul său, forţa sa musculară, capacitatea sa de invenţie şi utilizarea unor pantofi speciali, pe care el însuşi i-a patentat.
Potrivit autorilor, în termeni biomecanici mişcarea care l-a făcut celebru pe Michael Jackson era ‘imposibilă’.
“A fost o idee ingenioasă. Totuşi, chiar şi cu aceşti pantofi speciali lumea nu este capabilă să se încline 45 de grade. Este nevoie de un nucleu de forţă pe care Michael Jackson îl deţinea în tendonul lui Ahile şi în muşchii coloanei”, a subliniat un alt autor al studiului, Manjul Tripathi, citat de Agerpres.

Lasă un comentariu