Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Sunete misterioase îi îmbolnăvesc pe diplomații americani din China. Care este explicația

07 Iunie 2018 - 

Oficialii americani au anunțat evacuarea a doi diplomați din China, care s-au îmbolnăvit în condiții inexplicabile.

Cei doi diplomați americani au început să se simtă rău după ce au auzit niște sunete ciudate. Incidentul a avut loc la consulatul american din orașul chinez Guangzhou.

Guvernul american a trimis aici o echipa de investigații, ca să afle dacă și alte persoane sunt afectate de misterioasa boală.

Simptomele afecțiunii sunt similare unui traumatism cerebral minor și includ dureri de cap, greață, amețeli, pierderea auzului, probleme cognitive.

Nu este primul incident de acest fel. Sunete misterioase de acest fel îi afectează de oficialii americani încă din 2016, când a fost semnalat primul caz, la Ambasada SUA din Havana.

Anul acesta au apărut însă probleme și în China. Primul incident a fost anunțat în urmă cu câteva săptămâni, când un muncitor s-a îmbolnăvit după ce a auzit aceste sunete. Din păcate, nimeni nu știe ce anume produce zgomotele și de ce îi afectează atât de grav pe americani.

Faptul că problema s-a extins acum și în China pare să susțină teoria unui atac cu armă sonică, aceasta fiind operată în afara lungimilor de undă care pot fi auzite de oameni. Aceste arme ar fi amplasate în secret în casele și hotelurile unde sunt cazați diplomații americani, scrie Gizmodo.

Desigur, nu există vreo dovadă în acest sens, iar experții nu cred că sunetele de înaltă frecvență (ultrasunetele) sau de joasă frecvență (infrasunetele) ar putea avea asemenea efecte asupra oamenilor.

O explicație mai plauzibilă este cea care face referire la dispozitivele de supraveghere, care sunt montate prea aproape unele de altele. Ele interferează unele cu altele și pot produce sunete similare cu cele care au fost auzite de diplomații americani. Prin urmare, nu este vorba de un atac, ci de incompetența unor angajați.

Oricum, situația este delicată pentru oficialii americani, care și-au retras chiar diplomații din Cuba în urma incidentelor de acest fel. Rămâne de văzut ce măsuri vor lua în cazul situației din China.

Sursa: yoda.ro

 

 

Lasă un comentariu