Evenimentul zilei

Mie05222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Ce a sacrificat Putin pentru Campionatul Mondial 2018 ?

24 Iunie 2018 - 

Investiția uriașă a lui Vladimir Putin pentru crearea celor mai bune condiții în care să se desfășoare Campionatul Mondial nu se vede și în fotbalul de la echipele de club din Rusia.

În ultimii opt ani, Putini a cheltuit sume uriașe pentru a contrui stadioane, infrastructură și hoteluri de lux. Tot efortul a fost motivat de dorința de a arăta întregii lumi că Rusia este o țară modernă în care există și condiții de lux. Cu toate astea, se pare că investițiile în fotbal au fost lăsăte în plan secund. Echipele cluburilor locale se pare că au fost sacrificate, din punct de vedere financiar, pentru acest Campionat Mondial care ar putea fi cel mai scump din istorie. Miliardele alocate celui mai important eveniment al fotbalului nu aduc beneficii evoluției acestui sport în Rusia.
Sărăcia din fotbal, la câțiva kilometri de Moscova
Fedino, un oraș la puțin peste 100 de kilomtetri de Moscova, are un centru de antrenament care este finanțat de fondurile localnicilor. Un jucător de fotbal, Vladimir, a povestit pentru Digi24 drama fotbalului de la umbra stadioanelor luxoase din Rusia. "Totul aici, (n.r. în Fedino) este întreținut de localnici. Și administrația locală ne ajută cât poate", a spus Vladimir.

Lasă un comentariu