Evenimentul zilei

Dum10212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Pepenele roșu injectat: CUM îl recunoști

02 Iulie 2018 - 

Pepenele roșu se numără printre cele mai benefice fructe pe care le poţi consuma în acest anotimp călduros: îţi oferă necesarul de vitamine, este foarte răcoritor şi îţi potoleşte pofta de dulce. 

Trebuie să ştii totuşi că nu orice pepene roşu este sănătos şi natural, aşa că trebuie să fii atentă la câteva detalii atunci când îl cumperi. Asigură-te că pepenele pe care îl cumperi este dintr-o sursă sigură. Interiorul său trebuie să fie roşu, gustul dulce şi seminţele cât mai închise la culoare.

Din păcate majoritatea fermierilor au început să apeleze la substanţe toxice pentru a obţine fructe cât mai perfecte într-un timp cât mai scurt. Aceste substanţe afectează în mod serios organismul uman, mai ales dacă sunt ingerate în mod constant.

În majoritatea cazurilor pepenii injectaţi cu astfel de substanţe au seminţele albe, iar acestea se găsesc într-o cantitate mică, relatează exquis.ro. Substanţele injectate dau fructului un aspect foarte plăcut, iar mulţi dintre aceşti pepeni nici măcar nu au seminţe şi arată perfect.

De aceea este foarte important să rogi vânzătorul să îţi încerce fructul înainte de a-l cumpără. În acest mod poţi observa dacă există anumite trăsături neobişnuite.

Pepenele trebuie să fie zemos şi dulce, însă gustul său trebuie să fie unul cât mai natural şi mai proaspăt. Dacă ţi se pare că fructul pe care tocmai l-ai cumpărat are un gust mult prea dulce, uşor artificial, este mai bine să nu îl consumi. Există posibilitatea ca el să fi fost injectat înainte de a fi copt complet, tocmai pentru a-i îmbunătăţi aroma şi aspectul.

 

Lasă un comentariu