Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Enigmele Egiptului antic: Situl piramidelor din Giza încă mai are secrete

04 Iulie 2018 - 

Lângă piramidele din Giza, arheologii au descoperit două locuințe vechi de 4.500 de ani, semn că locul mai are încă multe secrete de dezvăluit.

Cel mai probabil acestea au fost locuite de oameni importanți: un responsabil cu hrană soldaților din zonă și un preot.

Se crede că aceste două clădiri erau locuite pe vremea faraonului Menkaure (faraon în vremea 2490 - 2472 i. Hr.). Era perioada când chiar se construia o piramidă pentru acest faraon, arată Live Science.

Unul dintre locatari era responsabil peste tăierea animalelor, pentru că soldații să aibă hrană, iar celălalt era un preot. Mai ales cel din urmă era un personaj cheie, el putând face parte chiar din Guvern.

Nu departe de aceste locuințe erau niște structuri care se pare că găzduiau soldații, peste 1.000 de oameni. Iar în imediată vecinătate se obținea mâncarea, din ferme sau locuri în care erau crescute animalele.

E posibil că o parte din hrană obținută să fi ajuns și la cei care munceau la construcția piramidelor.

Cât despre cantitatea de hrană produsă aici, această era probabil imensă. Doar pentru a hrăni atâtea guri era probabil nevoie de 877,54 kilograme de grâu pe zi, a calculat arheologul Claire Malleson. Cât despre cantitatea de carne, și această nu avea cum să fie cu mult mai mică.

Anterior, în portul din zona, unde veneau ambarcațiuni din întregul Egipt și din estul Mediteranei, s-a descoperit o locuința cu 21 de camere, în care trăiau 21 de scribi care lucrau în port.

Pentru că arheologii bănuiesc că încă se mai ascund construcții în zona, săpăturile vor mai dura până în 2019.

Sursa: ziare.com

 

Lasă un comentariu