Evenimentul zilei

Lun11192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

DE CE revin „inamicii” după ce le-ai dat block pe Facebook

09 Iulie 2018 - 

Opţiunea Block de pe Facebook ne face propriul cont de utilizator practic invizibil pentru adversari, a căror identitate rămâne permanent pe o listă „neagră” alături de toate persoanele blocate anterior.

Însă uneori se întâmplă ca unele contacte din lista de conturi restricţionate să fie deblocat fără să fi cerut acest lucru, primele indicii despre „evadare” fiind chiar încercările respectivilor de a ne contacta sau interacţiona cu postările lăsate pe Facebook, scrie go4it.

La sursa problemelor este un bug care a afectat aproximativ 800.000 de utilizatori Facebook, deblocând cel puţin unul din conturile restricţionate de aceştia. Manifestată în perioada 29 mai - 5 iunie, eroarea nu a cauzat şi reapariţia utilizatorilor restricţionaţi în lista de prieteni, mulţi dintre aceştia nici măcar realizând că pot contacta din nou persoane cu care au rupt legăturile în reţeaua de socializare.

Totuşi, postările care altfel ar fi ascunse din News Feed au redevenit vizibile, dacă acestea primeau Like sau erau redistribuite de prieteni comuni. Cei încă interesaţi de persoana respectivă au putut inclusiv să retrimită cereri de prietenie, crezând poate că dezactivarea opţiunii Block semnifică întoarcerea la gânduri mai bune. Şi mai neplăcut, utilizatorii „deblocaţi” au putut trimite din nou mesaje prin Facebook Messenger către persoane care au oprit anterior orice posibilitate de a fi contactaţi.

Între timp, reprezentanţii Facebook dau asigurări că toate problemele semnalate au fost rezolvate, toate conturile de utilizator scoase în mod eronat din lista de Block fiind repuse sub această interdicţie.

Lasă un comentariu