Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Semnificaţia culorilor de pe pasta de dinţi a creat isterie mondială. Ce reprezintă de fapt

08 August 2018 - 

Pasta de dinţi poate fi extrem de dăunătoare dacă este să ne orientăm după culoarea pătrăţelului. Totuţi, acest mit a fost dezminţit, iar acel pătrăţel din josul tubului are o cu totul altă semnificaţie.

Fiecare culoare are o semnificaţie:

Verde: Naturală

Albastră: Naturală şi Medicinală

Roşie: Naturală şi Chimicală

Neagră: Pur Chimical

Potrivit  hoax-slayer.com, culoarea semnelor de pe tuburile de pastă de dinți nu are nicio legătură cu calitatea produsului, ci sunt rezultatele producției în şine. Concret, semnele respective sunt făcute de o masinărie folosită în industria de ambalare, pentru a evidenția locul unde trebuie tăiate și îndoite tuburile, potrivit realitatea.net.

Mai mult, astfel de dreptunghiuri colorate pot fi văzute și pe ambalajele altor produse. Ipoteza că cele cu semn negru ar fi toxice, iar cele cu verde ar fi naturale a pornit de la o simplă postare pe Facebook.  

Semnele rectangulare colorate sunt folosite de către masinăriile moderne folosite din industria de ambalare. Ele le spun masinăriilor unde să tăie și să îndoaie tuburile sau indică ce culori trebuie folosite pentru mesajele imprimate de pe ele. Culoarea semnelor rectangulare va fi intalnită cu sigurantă și în alte locuri pe suprafața tuburile de pastă de dinți. Multe produse au tipul acesta de semne, nu doar tuburile de pastă de dinți, insă unele cazuri ele nu sunt atât de vizibile. 

Lasă un comentariu