Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Descălţatul imediat după ce intri în casă: CÂT de important este acest obicei

07 Ianuarie 2019 - 

Descălţatul imediat după ce intri în casă este important deoarece talpa pantofilor noştri trece prin diferite suprafeţe: trotuare, băi publice, podelele restaurantelor, de pe care se adună nenumărate bacterii şi microbi. Însă cât de important este acest obicei?

Un studiu din 2015 susţine ideea îndepărtării încălţărilor la scurt timp după ce intrăm în casă. Conform Curiosity, citat de Descoperă, cercetătorii au recoltat probe microbiene de pe pantofii a 89 de participanţi după ce au mers în diferite locaţii.

Ei au descoperit că microbii de pe talpa pantofilor se pot transmite pe suprafeţele din casă. Desigur, nu toţi microbii pe care îi luăm din mediul extern, pe pantofi, sunt dăunători. Conform unui studiu din 2017 realizat de Universitatea din Houston, pe pantofi sunt purtaţi 26,4% bacili Clostridium difficile, ce provoacă diaree sau inflamarea colonului.

Alte studii au descoperit o cantitate semnificativă de E.coli şi Listeria monocytogenes, alte bacterii ce provoacă boli. Dacă eşti un adult sănătos ce îşi curăţă frecvent locuinţa, bacteriile de pe pantofi probabil nu reprezintă un pericol. Dacă în casă se află şi copii, este bine să fiţi mai precauţi.

Acelaşi lucru se aplică şi în momentul în care în casă se află bătrâni sau persoane aflate în tratament de chimioterapie.

 

Lasă un comentariu