Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

IMAGINEA SĂPTĂMÂNII de la NASA: „Zorii unei noi ere în explorările spaţiale”

12 Martie 2019 - 

Astronautul american Anne McClain a realizat această fotografie a capsulei Crew Dragon, aparţinând SpaceX, în timp ce se apropia pentru andocarea la Staţia Spaţială Internaţională, în cadrul primei misiuni de încercare în spaţiu, fără echipaj uman.

Ea a publicat fotografia însoţită de comentariul „Zorii unei noi ere în explorările spaţiale”, scrie Agerpres. McClain a realizat această fotografie în timpul apropierii capsulei Crew Dragon de avanpostul orbital, duminică, 3 martie.

Capsula Crew Dragon a andocat în mod automat la laboratorul orbital, o premieră istorică pentru primul vehicul spaţial american construit de o companie privată. La bordul capsulei concepute pentru transportul astronauţilor spre şi dinspre avanpostul orbital s-a aflat doar un manechin dotat cu diferiţi senzori, poreclit Ripley după personajul principal din seria de filme „Alien”. 

Succesul acestei misiuni de încercare, denumită Demo-1, deschide drumul pentru o primă misiune cu echipaj uman a vehiculului spaţial construit de compania lui Elon Musk, misiune ce va avea loc, probabil, în cursul acestei veri.

Lasă un comentariu