Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Tineri actori de la Night Guguță vă invită la teatru

28 Februarie 2020 - 

Vedeți mai jos care sunt spectacolele care vă vor colora serile lunii martie.

„Jucătorii” după N.V. Gogol, 1 martie, ora 19.00
„Fiecare a pierdut sau e pe cale să piardă măcar odată-n viață. Oamenii nu înțeleg ce e jocul de cărți. E suficient ca omul să-și iasă puțin din fire, ca să poți face cu el ce vrei. Toate în lume încep de la un fleac și când te pomenești, jocul mic s-a și făcut mare”, zicea Gogol.
Distribuție: Cristi Golovco, Cătălin Lungu, Constantin Ipati, Eugen Nicov, Bogdan Bîtlan, Silviu Boinceanu, Iulian Bubuioc, Daniela Cioclu, Mihaela Căpățină
„Omul Pernă” de Martin McDonagh, 8 martie, ora 19.00
Într-un stat totalitar fictiv, Katurian, un scriitor de povestiri scurte deosebit de sinistre, este arestat și interogat de doi detectivi, Tupolski și Ariel. Katurian este suspectat de o serie de crime sângeroase care par inspirate din poveștile sale, la care se pare că l-a avut drept complice pe fratele său cu probleme psihice, Michal. În cele din urmă, Katurian decide că poveștile sale trebuie salvate cu orice preț, chiar
dacă acest lucru i-ar pricinui moartea.
Distribuție: Cătălin Lungu, Lilia Chiperi, Constantin Ipati, Cristi Golovco, Daniela Cioclu, Eugen Nicov
„Himera”, 15 martie, ora 19.00
Pornind de la creatura din mitologia greacă, monstrul feminin tricefal a cărui menire este distrugerea, „Himera” este un spectacol non-verbal în care formele de expresie corporală iau rolul cuvintelor. Himera se trezește dintr-un somn lung, iar foamea îi aduce omul pe tavă. Totul pornește de la un joc născut din instinctele animalice ale bestiei, iar lupta dintre cei doi se declanșează în momentul în care rezistența umană atinge orgoliul fiarei. În lupta pentru dominație și influență se trezește omul din bestie și monstrul din om. Primul fior al dragostei din sufletul Himerei urma să-i prevestească sfârșitul, pe când gustul puterii avea să distrugă și ultima picătură de omenie.
Spectacolul abordează perindarea generațiilor în goana după putere și influență, slăbiciunea umană și puterea dragostei.
Distribuție: Daniela Cioclu, Constantin Ipati, Vlad Ropot, Vlad Sabajuc
„Noaptea lui Helver” de Ingmar Villqist, 22 martie, ora 19.00
Un spectacol care prezintă povestea unui cuplu enigmatic, sincer și sensibil, în care pătrunde agresiunea înfloritoare a socialismului național. Un spectacol despre o societate bolnavă, care este în stare să ucidă, să distrugă, să ardă pentru o bucată de pâine, spectacol care demonstrează că gândirea unei persoane cu retard mintal din născare poate fi mult mai sănătoasă decât a celorlalți. În centrul acestui subiect se află una din milioanele de destine tragice: mama, fiul ei adoptiv și războiul.
Helver este un bărbat de 30 de ani, care privește lumea prin ochii unui copil, care se joacă cu soldăței și care nu știe despre jocul soldaților adevărați din stradă, joc în care el are să ia parte. Karla își dizolvă tragedia vieții ei în dragostea pentru un bărbat cu retard mintal, căruia i-a devenit mamă. Azi, marea majoritate a oamenilor nu-și mai amintesc de coșmarul războiului. Generația care a prins acele vremuri teribile începe să dispară, iar generaţiile care vin nu cunosc această tragedie.
Numele acestei tragedii este nazismul.
Numele acestei tragedii este propaganda.
Numele acestei tragedii este transformarea oamenilor în „mulțime”.
Numele acestei tragedii este distrugerea individului.
Numele acestei tragedii este gestionarea maselor prin FRICĂ.
Distribuție: Cătălin Lungu, Diana Decuseară-Onică
„Vicontele” de Eugène Ionesco, 28 martie, ora 19.00
„Fiecare dintre voi are dreptate, numai ceilalți greșesc. Totdeauna. Cu o condiție: niciunul dintre voi să nu-și închipuie că este celălalt. Nu vă încredeți în afirmațiile altora! Repuneți totul în discuție! Fiți voi înșivă! Nu ascultați niciun sfat: cu excepția acestuia!” Eugène Ionesco.
Distribuție: Cătălin Lungu, Constantin Ipati, Pavel Ermacov, Daniela Cioclu, Maria Anton, Cristi Golovco, Cristina Trînbaci
Biletele pot fi procurate pe iticket.md sau la casa Teatrului Guguță. Rezervările se fac la numărul de telefon 022 47 61 47.
Pentru mai multe informații despre Night Guguță, vă încurajăm să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale trupei.

Lasă un comentariu