Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DE LA Ambasada Republicii Moldova în România Recomandat

13 Martie 2020 - 

Stimaţi cetăţeni ai Republicii Moldova,

 

În legătură cu măsurile întreprinse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, vă informăm despre restricţiile de călătorie pe teritoriul României.

Din 12 martie 2020 au fost închise temporar mai multe puncte de frontieră ale României:

- cu Republica Moldova: Rădăuți Prut și Oancea

- cu Ungaria Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai

- cu Ucraina: Sighe

- cu Bulgaria: Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet

- cu Serbia au fost închise unilateral de autoritățile sârbe: Porțile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin si Naidăș; rămân funcționale: Porțile de Fier 1, Moravița și Jimbolia.

Detalii: https://www.mai.gov.ro/declaratii-de-presa-sustinute-de-mi…/

Vă rugăm să consultaţi lista actualizată a regiunilor și localităților din zona rosie și zona galbenă cu risc sporit de transmitere a COVID-19: http://www.cnscbt.ro/…/1440-lista-zonelor-cu-transmitere-co…

Cetățenii care tranzitează România din zonele respective au obligația de a completa declarația de răspundere personală. Completarea acesteia cu date eronate intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal al României.

Reamintim că din 9 martie au fost sistate cursele aeriene, din 10 martie - transportul rutier regulat de persoane și din 12 martie a.c. - transportul feroviar regulat de persoane pentru toate cursele efectuate spre și din Italia. Restricțiile sunt valabile până pe 31 martie 2020. Accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz. Restricțiile menționate se aplică și pentru transportul maritim și fluvial.

Detalii:

https://www.mai.gov.ro/buletin-informativ-al-grupului-de-c…/

https://www.mai.gov.ro/sedinta-comitetului-national-pentru…/

Pentru CAZURI DE URGENŢĂ, Consulatul Republicii Moldova în România poate fi contactat la numărul de telefon: +40 787 898 050 sau email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Lasă un comentariu