Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

EXCLUSIV EVZ. Premieră în boxul din România! Militarul veteran Ionuț Butoi intră în ring alături de fostul campion național Nicolae Stan

15 Februarie 2018 - 

Pentru militarul veteran Ionuț Claudiu Butoi viața are cu totul alt sens. A încetat de mult să mai trăiască în trecut, să-și aducă aminte de gravul accident care l-a suferit în teatrul de operații din Afganistan, de faptul că a râmas pe tot restul vieții tintuit într-un scaun cu rotile.

De aproape trei ani s-a recăsătorit, anul trecut a devenit campion național la tir cu arcul – sectia paralimpice, vice campion și campion tot la tir cu arcul, la Toronto, iar acum a acceptat provocarea lui Sorin Popa, antrenorul lui Nicolae Stan, de a boxa. Da, ați citit bine, Ionuț Butoi, membru de onoare al AMVVD, va avea meci pe data de 10 martie.
Deși nu a făcut box niciodată, el a acceptat provoacarea de a intra în ring, pe 3 martie, la sala Marian Cocoș,  cu Nicolae Stan.
Cine este Nicolae Stan? Un român a ajuns în scaun cu rotile, după ce a fost înjunghiat pe la spate în stradă.
De două ori campion al României, Nicolae Stan nu a mai putut boxa după ce a ajuns în scaun cu rotile, acum 20 de ani! Campionul a revenit în sală și face două antrenamente pe zi. Visul lui era să urce din nou în ring, dar îi e greu să găsească un adversar în România.
„Am fost înjunghiat cu un cuțit în coloana vertebrală. N-am cum să renunț, și noaptea visez la fel: pumni, ring ,bătaie! Pentru mine boxul e totul”, a declarat Nicolae Stan.
„Ar fi primul meci de box în scaun cu rotile în Romania”, a declarat Sorin Popa, antrenorul lui Nicolae Stan.
Mult curaj și, de ce nu, „un mic grad de nebunie” trebuie să aibă veteranul Butoi. Nimic nu-l mai sperie, nu se mai teme, nu mai știe să spună că viața i se pare grea. Pentru el, fiecare zi este o provocare pentru o reușită. Stă mereu pe drumuri, are un program foarte încărcat, este prezent de fiecare dată acolo unde i se cere.
Ionuț Claudiu Butoi a avut astăzi primul antrenament. Antrenor îi este Marian Cocoș. Alături de el, la antrenament au fost astăzi și AMVVD-iștii –  Marius Apostol, președintele asociației; Dan Cosma – prim-vicepreședintele, Marius Barbu – președintele Sucursalei Vrancea și Dinu Tiberiu – administratorul AMVVD.
„ Îl stimez mult pe Ionuț. Să își asume un meci de box cu o pregătire de mai puțin de două săptamâni este destul de greu, reprezintă un grad de nebunie maximă. Să lupți cu un boxer are are câștigate 2 campionate naționale este foarte dificil și cu toate astea Ionuț nu s-a speriat” , a declarat Marian Cocoș, antrenorul membrului de onoare a AMVVD, militarul veteran, Ionuț Claudiu Butoi.
„Este extraordinar EROUL Butoi Claudiu Ionuț.  A acceptat această provocare deși nimeni până acum nu a avut curaj. Membru de onoare al AMVVD pentru prima dată în ring! Suntem alături de el și va avea susținerea noastră, a tuturor Veteranilor din teatrele de operații și a tuturor membrilor Asociației AMVVD., a declarat veteranul Marius Apostol, președintele AMVVD.
„Astăzi am avut un antrenament bun de început. Mă simt ok….și chiar îmi place! Mulțumesc maestrului  Marian Cocoș, antrenorul meu”, a spus veteranul Butoi.

Lasă un comentariu