Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

Comandament de 3 stele pe teritoriul României

11 Iulie 2018 - 

În cadrul Summitului NATO de azi de la Bruxelles, România va avea cel puțin două decizii favorabile menționate în comunicatul final.

 O realizare importantă a României va fi amplasarea unui Comandament NATO de 3 stele (corp de armată). Locul urmează să fie stabilit de conducerile militare ale NATO și ale României.
Astfel, România devine un punct crucial pe harta militară a NATO, având un lanț de comanda integral pe teritoriul său, subordonat direct Comandamentului Aliat de Forțe Întrunite de la Napoli (Allied Joint Force Command – JFCNP).
Împreună cu restul unităților NATO de pe teritoriul României – NFIU, MNDSE și Brigada Multinațională de la Craiova – noul Comandament va fi vârful de lance al planificărilor exercițiilor și misiunilor aliate de apărare și descurajare pe Flancul de Est.
Comandamentul de 3 stele va avea în cartierul său general 400 de militari și va coordona exerciții și măsuri concrete de apărare aliată pentru 100.000 militari.
Comandamentul din România se va înscrie în cadrul noului concept High Readiness lansat de NATO : Four 30’s – 30 de batalioane terestre, 30 de escadrile de aviație, 30 de unități navale gata să intervină în 30 de zile.

Reamintim că, ministrul Apărării Mihai Fifor a anunțat această cerință a României la o emisiune a unui post de televiziune în luna martie.

Lasă un comentariu