Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// ALERTĂ pe Prut! Braconajul cu plase interzise sau curent electric a depopulat sectoare întregi din râu

11 Octombrie 2018 - 

Râul Prut, altădată un paradis piscicol, a ajuns un rai al braconierilor de pe ambele maluri, care recoltează ilegal sute de kilograme de pește, cu ajutorul uneltelor interzise, relatează TVR

Media

VC: TVR

Din cauza braconajului cu plase interzise sau curent electric, specii ca somnul, șalăul sau știuca sunt în pragul dispariției. De departe, cel mai dăunător este pescuitul cu curent electric, care distruge specii întregi, pentru că peștii care nu sunt prinși devin sterili și nu mai pot depune icre.

Problema este binecunoscută de pescarii sportivi, care pun dezastrul pe seama dezinteresului autorităților.

În încercarea de a mai salva ce se mai poate din ecosistemul râului, Asociația Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galați a repopulat apele Prutului cu 150 de kilograme de puiet. Pescarii sportivi speră că astfel se va reface măcar parțial populaţia de peşte afectată de braconaj şi pescuitul excesiv.

Potrivit legii, braconajul piscicol cu dispozitive electrice sau cu scule neautorizate constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani sau amendă penală de până la 10 mii de lei.

Lasă un comentariu