Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// Familia Regală a României a fost întâmpinată în costume de epocă de localnicii din Opatija, Croația

06 Noiembrie 2018 - 

România a fost sărbătorită la Opatija, una dintre perlele litoralului Croației. Pe malul Mării Adriatice, într-un loc încărcat de istorie, unde regi și împărați îşi petreceau verile în anii 1800-1900 există o stâncă, o alee de promenadă și un foișor ce poartă numele Reginei Elisabeta a Românilor.

Media

VC: TVR

Localnicii au întâmpinat Familia Regală a României în costume de epocă, relatează TVR. Se spune că Regele Carol I a fost cel care a amenajat aici o alee de promenadă. Acest loc a fost special şi pentru Regina Elisabeta.

Aleea pornește din oraș și are cinci kilometri lungime. Stânca pe care se află a primit și ea numele Reginei Elisabeta, ca și foișorul.

„Este foarte emoţionant pentru noi să vedem cum locuitorii acestui oraş au păstrat vie memoria Reginei. Regina Elisabeta a fost o predecesoare a Uniunii Europene cu mult înainte ca această structură să existe şi ştia şapte limbi străine care se vorbesc pe continentul nostru”, a precizat ASR Principele Radu.

Vila Angiolina, unde locuiau capetele încoronate și imperiale, este astăzi Muzeul Național al Turismului din Croația. Dintre toți foștii locatari ai vilei, membrii Casei Regale a României au rămas și azi celebri aici.

„Este frumos că deschidem uși pentru România și țara noastră, nu pentru noi. Avem o poziție utilă pentru țara noastră și asta îmi place mult”, spune Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Familia Regală a vizitat Universitatea din Zagreb, Comitetul Sportiv Olimpic și sediul Crucii Roșii.

Lasă un comentariu