Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:

VIDEO// Ultima repetiție înaintea paradei de 1 decembrie. 4000 de militari, polițiști, jandarmi vor defila pe sub Arcul de Triumf

30 Noiembrie 2018 - 

România se pregătește pentru marea sărbătoare de mâine, Ziua Națională. În București, la Arcul de Triumf, militarii, angajații MAI și specialiștii SRI au repetat pasul pentru defilare înaintea paradei de 1 decembrie.

Media

VC: TVR

A fost ultima repetiție generală. Doar în București, sunt așteptați  sâmbătă 30 de mii oameni. În toată țara vor fi peste 400 de manifestări publice, relatează TVR.

Cei 4.000 de militari, pompieri, polițiști și jandarmi care vor trece de Ziua Națională pe sub Arcul de Triumf au repetat vineri pasul pentru defilare. A fost repetiția generală înaintea paradei de 1 decembrie. Însă puțini știu că de fapt, pregătirile au început în urma cu un an.

Pentru Andrei e prima paradă de 1 decembrie la care participă, el se pregătește să devina pompier la fel ca tatăl său, pe care l-a pierdut în urmă cu cinci ani.

A vrut să salveze doi muncitori și din păcate la al doilea mal, când să îl salveze pe cel de al doilea, s-a prăbușit, s-a surpat și din păcate l-a lovit foarte puternic la cap și nu s-a mai putut face nimic.

Atunci Andrei a simțit ca și el vrea să salveze vieți și s-a hotărât să devină pompier. Chiar dacă pentru mama și sora lui mai mică a fost greu, când l-au văzut pentru prima dată în uniformă.

Va fi spectacol la sol și în aer. 50 de aeronave vor survola cerul Capitalei sâmbătă, iar 200 de tancuri și dispozitive de luptă vor trece pe sub Arcul de Triumf.

La cele 450 de manifestări de 1 decembrie care au loc în toată țara vor participa 550 de mii de persoane.

Doar în București, la Arcul de Triumf sunt așteptați 30 de mii de oameni.

Lasă un comentariu