Evenimentul zilei

Sam09232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Curiozitati
22 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Misteriosul corp ceresc a fost observat cu ajutorul telescopului Hubble. Numit 2006 VW139, acest obiect, observat prima dată în anul 2006, a fost analizat mult timp de către astronomi. Ei susţin că este de fapt un asteroid binar, format din doi asteroizi care se rotesc unul în jurul altuia.

20 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

O echipă de cercetători americani a dezvoltat un material sintetic moale și elastic care reproduce caracteristicile mușchilor omului și va ajuta la o mai bună fabricare a roboților, informează marți revista ''Nature Communications'' citată de EFE.

20 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Epava aproape intactă a unui submarin german din Primul Război Mondial, în care s-ar putea afla cadavrele membrilor echipajului, a fost descoperită în Marea Nordului în largul coastelor Belgiei, au anunțat marți autoritățile provinciei Flandra de Vest, citate de AFP.

19 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Două graffiti-uri ale artistului Banksy au apărut luni pe zidul Centrului de artă Barbican din Londra, ambele inspirate din expoziția dedicată pictorului american Jean-Michel Basquiat, relatează EFE.

19 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Procurorii elvețieni încearcă să deslușească un caz cel puțin bizar: de ce ar arunca cineva zeci de mii de euro în toaletă, în sediul din Geneva al băncii UBS?

18 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Dacă ajungi în Aracena, Spania, nu trebuie să ratezi principalul punct de atracție al orașului - Gruta de las Maravillas sau Peștera Minunilor. Există o peșteră plină de .... penisuri.

17 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Este destul de cunoscut faptul că în timpul unei partide sexuale se pierd foarte multe calorii. Cercetătorii au făcut un studiu în cadrul căruia au calculat câte calorii pierdem într-o noapte de amor.

17 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Există o legendă cu privire la “Cina cea de taină” a lui da Vinci... Când a conceput această scenă, Leonardo s-a izbit de o mare dificultate: trebuia să picteze Binele – sub chipul lui Iisus – și Raul – sub chipul lui Iuda.

17 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

China se pregăteşte să-şi facă propriul sistem global de navigaţie prin satelit, care să concureze cu GPS-ul american. În prezent, Beidou, aşa cum este numit proiectul, acoperă doar Asia de Sud-Est, cu o constelaţie de 17 sateliţi.

16 Sep 2017
by  - 
Publicat în Curiozitati

De obicei, copacii se rup la vânturi foarte puternice, sau cel puţin îşi pierd crengile. Nu şi în cazul palmierilor, care pot rezista chiar şi la vânturile extrem de puternice ale uraganelor.

14 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Asociaţia Europeană a Liberului Schimb) au crescut cu 5,5%, până la 903.143 unităţi în luna august 2017, un ritm dublu de creştere faţă de avansul de 2,6% înregistrat în luna iulie, a anunţat joi Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, informează Reuters.

14 Sep 2017
by  - 
Publicat în Curiozitati

Cand vine vorba despre guma de mestecat, lumea se Imparte în doua: expertii sustin ca mestecatul de guma este nesanatos pentru sanatatea iar consumatorii si producatorii care citeaza la randul lor alti experti sustin ca guma de mestecat este benefica pentru respiratie si nu are niciun impact negativ asupra sanatatii. Iata 6 curiozitati despre guma de mestecat.

14 Sep 2017
by  - 
Publicat în Curiozitati

La 14 septembrie 1940, prin decret regal, România a fost proclamată stat naţional-legionar; generalul Ion Antonescu a devenit conducător al statului, desemându-l pe comandantul acestora, Horia Sima, vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri.

13 Sep 2017
Publicat în Curiozitati

Vocea tenorului italian Andrea Bocelli se ridica până la cupola teatrului toscan din Pisa, dar toate privirile erau îndreptate către dirijorul de lângă el: un robot ce părea să aibă o înclinație pentru Verdi. Bagheta era mânuită de cele două brațe mecanice ale lui YuMi, robotul umanoid produs în Elveția de societatea ABB care a fost vedeta închiderii primului festival internațional de robotică, marți seara, în orașul Pisa.

Pagina 1 din 75