Evenimentul zilei

Mie06032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 56

Back Sunteți aici:Justitie
20 Iul 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Șapte învinuiți în dosarul lui Andrei Braguța, decedat în urma maltratărilor la care a fost supus în penitenciar, și-au aflat sentințele date de prima instanță, pe 19 iulie. Cinci pedepse sunt cu suspendare, una cu executare, iar unul dintre inculpați a fost achitat, relatează IPN.

11 Iun 2019
Publicat în Justitie

Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova fiind conștient de riscurile şi divergențele care planează la moment în societate.

30 Dec 2018
Publicat în Justitie

Un cetățean rus a fost extrădat de către Republica Moldova Federației Ruse, fiind suspectat că ar face parte din gruparea Statul Islamic care activează în Siria. Potrivit Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, bărbatul se afla în căutare internațională, scrie tvzvezda.ru.

25 Iun 2018
Publicat în Justitie

La Curtea Supremă de Justiție va avea loc, astăzi, la ora 15.30, ședința decisivă pe cazul validării mandatului de primar al lui Andrei Năstase. Participanții la mitingul de ieri din Piața Marii Adunări Naționale au fost invitați la această oră în centrul capitalei.

13 Iun 2018
Publicat în Justitie

Un grup de 12 colaboratori ai Direcţiei Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU)în regiunea Cernăuţi şi 2 martori, au efectuat percheziţii la sediul Centrului Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi şi în Librăria “Mihai Eminescu”, situată în acelaşi imobil (str.Kobîleanska nr.9). Centrul este un ONG al românilor din Ucraina, înregistrat conform legislaţiei ucrainene. 

04 Iun 2018
Publicat în Justitie

Activitatea Serviciului Vamal este reglementată de o nouă lege (nr.302 din 21.12.2017), ajustată la standardele internaționale. Noua lege stabileşte expres funcţiile de bază ale Serviciului Vamal, care constau în implementarea politicii vamale a statului, facilitarea comerţului internațional, asigurarea respectării reglementărilor vamale, perceperea drepturilor de import/export, efectuarea vămuirii, a controlului şi a supravegherii vamale. 

16 Noi 2017
Publicat în Justitie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor române, ce s-au dovedit a fi false.

03 Iul 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Persoanele fizice au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova sau să scoată din țară bijuterii din metale și pietre prețioase în cantitate de până la cinci unități, indiferent de valoarea lor, fără achitarea drepturilor de import, cu condiția ca acestea să nu fie omogene.

29 Iun 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Trezorierul Vaticanului și al treilea cel mai influent Cardinal al Bisericii Romano-Catolice, George Pell, acuzat de pedofilie, a declarat că este nevinovat și este gata să apară în fața instanței de judecată de la Melbourne .

28 Iun 2017
by  - 
Publicat în Justitie

În Marea Britanie s-a finisat invesigarea uneia dintre cele mai oribile tragedii din istoria fotbalului european, care a avut loc pe stadionul „Hillsborough” din Sheffield, în 1989. Atunci, în timpul busculadei, au decedat 95 de persoane. După 28 de ani, pe banca acuzaților și responsabil de moartea oamenilor se află șeful poliției locale, David Dakenfield, anunță Mirror. 

28 Iun 2017
Publicat în Justitie

Mai mulți judecători, procurori și polițiști sunt instruiți de experți din SUA cum să acționeze eficient în cazul infracțiunilor privind viața sexuală, așa ca să evite revictimizarea în cadrul sistemului de justiţie penală. 

27 Iun 2017
by  - 
Publicat în Justitie

În 2012, compania farmaceutică NECC a distribuit un preparat, care a dus la apariție unei boli periculoase. Co-fondatorul firmei, Barry Cadden, a fost condamnat la nouă de pușcărie, fiind acuzat de excrocherie în perioada unei epidemii de meningită, care a cauzat decesul a 76 de persoane, anunță Reuters. 

27 Apr 2017
Publicat în Justitie

Primarul, viceprimarii şi doi funcţionari ai Primăriei Cimişlia sunt cercetaţi penal într-un dosar de corupţie. Direcţia teritorială Sud a CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat astăzi 8 percheziţii în birourile funcţionarilor, dar şi la domiciliile acestora pentru fortificarea probatoriului în cauza penală.