Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:România
19 Feb 2019
Publicat în România

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, ca broker onest, este gata să asculte pe toată lumea, a susţinut marţi ministrul delegat al afacerilor europene, George Ciamba, în legătură cu procedurile articolului 7 (al Tratatului UE) privind statul de drept în Polonia şi privind respectarea valorilor Uniunii Europene în Ungaria, subiect aflat pe agenda Consiliului Afaceri Generale (CAG) ce are loc la Bruxelles.

18 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Dragorul Maritim (DM 25) „Lt. Lupu Dinescu” din structura Divizionului 146 Nave minare-deminare s-a alăturat Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), pentru a desfăşura acţiuni specifice în Marea Neagră de asigurare a securităţii pe flancul estic, potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN).

16 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Regiunea Mării Negre are nevoie de o prezență a NATO mai accentuată. Este mesajul transmis de preşedintele României, Klaus Iohannis, la cea de-a 55-a Conferinţă pentru Securitate de la München. 

16 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Un studiu condus de profesorul român Alexander Niculescu de la Indiana University School of Medicine, publicat recent în Molecular Psychiatry, a inclus analizarea a sute de participanţi de la Richard L. Roudebush VA Medical Center din Indianapolis pentru a identifica biomarkerii din sânge care pot ajuta, în mod obiectiv, să determine cât de severă este durerea unui pacient. Testul de sânge, primul de acest fel, ar permite medicilor să trateze durerea cu o precizie mai mare şi, de asemenea, ar permite cunoaşterea evoluţiei sănătăţii la pacienţi.

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis, solicită Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

14 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Osemintele lui Carol al II-lea vor fi mutate în Noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeş. Se întâmplă la 66 de ani de la moartea autoritarului Rege al României. Ceremonia religioasă va avea loc pe 9 martie.

11 Feb 2019
Publicat în România

În fiecare an, la data de 11 februarie se sărbătoreşte Ziua numărului unic european de urgenţă „112” ce reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordine publică, proprietatea publică sau privată, ori mediul înconjurător.

10 Feb 2019
Publicat în România

Mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor civice au protestat,în faţa Guvernului României, iar în cursul după-amiezii o delegaţie a protestatarilor a fost primită în sediul instituţiei pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă şi consilierul Darius Vâlcov, scrie news.ro.

07 Feb 2019
Publicat în România

Proiectul ELI-NP este "cea mai importantă" investiţie europeană în domeniul cercetării din România, a afirmat, joi, comisarul european Corina Creţu, care a adăugat că speră ca acest proiect, care este blocat de un litigiu, să fie "salvat".

06 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Miniştrii justiţiei şi cei ai afacerilor interne din statele membre UE vor participa, în perioada 6-8 februarie 2019, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, la o reuniune informală desfăşurată în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

02 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Meteorologii avertizează că este risc mare de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Carpaţii Meridionali, potrivit unui buletin informativ al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud, relatează Agerpres.

02 Feb 2019
by  - 
Publicat în România

Șase din 10 călători au circulat fără bilet în mijloacele de transport în comun din București, conform unui studiu al Academiei Române. 

31 Ian 2019
by  - 
Publicat în România

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, a lansat joi, la Bucureşti, un apel către statele membre pentru găsirea unui consens în vederea continuării operaţiunii Sophia, misiunea navală a UE în Mediterana pentru contracararea traficului de fiinţe umane.

Pagina 1 din 35