Evenimentul zilei

Sam11172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie
Evenimentul zilei - Economie
15 Noi 2018
Publicat în Economie

Lira a scăzut faţă de dolar şi s-a îndreptat spre cea mai mare scădere din an în raport cu euro după ce ministrul pentru Brexit Dominic Raab şi alţi demnitari au demisionat în semn de protest împotriva planului.

15 Noi 2018
Publicat în Economie

Finlanda ar putea primi în viitor gaze naturale din Norvegia, printr-o reţea de gazoducte care ar urma să treacă prin statele baltice şi Polonia, ca parte a eforturilor de reducere a dependenţei de livrările din Rusia, transmite Reuters.

15 Noi 2018
Publicat în Economie

Anunțul a fost făcut de către directorul general Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi, în cadrul unei conferințe de presă.
Gheorghe Gaberi a menționat că decizia respectivă a fost luată în urma unui audit riguros efectuat la începutul verii, în urma căruia sistemul autohton de certificare a semințelor a fost recunoscut echivalent cu sistemul de control și certificare al Uniunii Europene.

14 Noi 2018
by  - 
Publicat în Economie

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei germane „Ellmann EE Engineering”, privind oportunitățile de investiții în sectorul energiei regenerabile, în Republica Moldova.

14 Noi 2018
by  - 
Publicat în Economie

Suma garanțiilor de stat oferite de Guvernul Republicii Moldova în cazul fraudei bancare a fost mult mai mare decât necesarul de a acoperi depozitele persoanelor fizice în cele trei bănci – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Declarația a fost făcută de expertul Transparency International Moldova, Veaceslav Negruță, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, relatează IPN.

13 Noi 2018
Publicat în Economie

Potrivit unui raport publicat marţi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), un muncitor obişnuit din Slovacia, ţara cu cea mai mare producţie auto pe cap de locuitor din lume, se confruntă cu o probabilitate de 62% pentru ca locul său de muncă să fie automatizat "în viitorul apropiat".

13 Noi 2018
Publicat în Economie

Republica Moldova are o creștere economică durabilă, o legislație prietenoasă mediului de afaceri și o deschidere fără precedent spre stabilirea unor relații comerciale serioase și transparente cu parteneri din întreaga lume. Este mesajul-cheie pe care îl transmite „Moldova Business Week 2018” – cel mai important eveniment al anului consacrat antreprenoriatului, promovării exporturilor și atragerii investițiilor în țara noastră.

12 Noi 2018
by  - 
Publicat în Economie

Soldul datoriei de stat la situaţia din 31 decembrie 2019 este estimat la 62,8 mlrd lei, relatează IPN cu referire la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul viitor, aprobat de Guvern. Cifra este în creștere cu 5,9 mlrd lei față de valoarea planificată pentru finele anului curent.

12 Noi 2018
by  - 
Publicat în Economie

Banca Mondială consideră că recent aprobatele amendamente la Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală sunt un pas înainte și îndeamnă autoritățile ca ele să intre în vigoare fără întârziere.

09 Noi 2018
Publicat în Economie

Marile companii energetice ruseşti pun presiuni pe cumpărătorii occidentali de petrol să utilizeze euro în loc de dolari la plată şi să accepte clauze de daune-interese în eventualitatea în care contractele sunt întrerupte, pe măsură ce Moscova încearcă să se protejeze de eventualele noi sancţiuni adoptate de SUA, transmite Reuters.

07 Noi 2018
Publicat în Economie

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Hamad Rashid Al-Athbi, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectul Acordului de colaborare bilateral în domeniul agriculturii și mediului, care va fi semnat, în perioada următoare de instituțiile de resort.

03 Noi 2018
Publicat în Economie

Aproape 7,2 milioane de lei vor fi acordate unui număr de 28 de producători agricoli din Republica Moldova, selectați spre finanțare, ca urmare a celui de-al șaptelea apel al Programului de Granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor (MDT).

30 Oct 2018
Publicat în Economie

Comerţul cu astfel de produse, precum oasele de tigru şi coarnele de rinocer, va putea fi autorizat în anumite circumstanţe "speciale", a anunţat guvernul chinez într-o circulară semnată de prim-ministrul ţării, Li Keqiang.

26 Oct 2018
Publicat în Economie

Printre problemele identificate se regăsește cadrul normativ lacunar aferent acestui domeniu, neasigurarea climatului de integritate instituţională prin aplicarea deficitară a politicilor anticorupţie, precum şi a cerinţelor specifice de integritate profesională, supravegherea inadecvată a activităţii auditorilor energetici care, în cumul cu lipsa normelor de sancţionare pentru nerespectarea obligaţiei de raportare a informaţiei şi cadrul normativ deficitar de retragere a autorizaţiei de auditor energetic, a generat elaborarea a circa 230 rapoarte de audit energetic necalitative.

Pagina 1 din 118