Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Compania "Vestmoldtransgaz" a primit licență pentru transportul de gaze naturale prin gazoductul Iași-Ungheni

Compania "Vestmoldtransgaz" a primit licență pentru transportul de gaze naturale prin gazoductul Iași-Ungheni Recomandat

06 Ianuarie 2015 - 

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis să elibereze întreprinderii de stat „Vestmoldtransgaz” licenţă pentru transportul gazelor naturale.

 

ANRE informează că „Vestmoldtransgaz” va presta, în baza licenţei primite, serviciul de transport a gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iaşi – Ungheni pe care îl gestionează. Licenţa respectivă a fost acordată pe un termen de 25 de ani.  „Vestmoldtransgaz” este a doua întreprindere din Republica Moldova care va deţine licenţă pentru transportul gazelor naturale.

Întreprinderea de stat „Vestmoldtransgaz” a fost creată în temeiul unei hotărâri de Guvern în iunie 2014. Ea are sarcina de a asigura întreţinerea segmentului gazoductului Iaşi – Ungheni de pe teritoriul Republicii Moldova şi a staţiei de măsurare a gazelor, precum şi de a efectua, la necesitate, reparaţia capitală a acestor active.

Construcţia gazoductului Iaşi – Ungheni, cu o lungime de 44 km, a fost finalizată în august 2014 şi a costat 26 de milioane de euro.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu