Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Majorarea cotei TVA va fi ultima picătură pentru agricultori

Majorarea cotei TVA va fi ultima picătură pentru agricultori

16 Martie 2015 - 

În proiectul politicii fiscale pentru anul 2015 se propune, de la 1 mai, să se revină la cota TVA de 20% la toată producţia agricolă, cu excepţia fructelor, legumelor şi nucilor.

Alexandru Slusari, preşedintele Uniunii asociaţiilor producătorilor agricoli UniAgroProtect, a declarat pentru IPN că această modificare ar fi ultima picătură pentru agricultori, care şi aşa au probleme mai multe decât pot duce.

Alexandru Slusari a amintit că săptămâna trecută, la întrevederea premierului Chiril Gaburici cu agricultorii, ministrul finanţelor, Anatol Arapu, a spus că TVA în agricultură nu se va schimba. „Ceea ce a spus vineri ministrul finanţelor sau a fost o manipulare, sau ministrul nu ştie ce acte face ministerul pe care îl conduce, sau a fost o minciună crasă”, a subliniat preşedintele UniAgroProtect.

Potrivit lui Alexandru Slusari, această modificare va face şi mai dificilă povara fiscală asupra agricultorilor, iar majoritatea acestora vor falimenta într-un an sau doi. Urmează că marţi, 17 martie, într-o şedinţă a organizaţiilor agricultorilor din ţară, să se decidă cum se vor acţiona mai departe.

La 1 ianuarie 2014, s-a revenit la cota TVA de 8% în agricultură după ce aceasta mai mult timp a fost 20%.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu